SarajevoVijesti

Okerić izrazio podršku kadrovskom kapacitiranju MUP-a KS

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić posjetio je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, gdje je sa resornim ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem razgovarao o obezbjeđivanju optimalnih uslova i pretpostavki za rad i djelovanje ovog resornog ministarstva i Uprave policije.

Kako je istakao predsjedavajući Okerić, Skupština i Vlada KS će nastaviti sa podrškom ovom ministarstvu i njenoj Upravi policije kako u kadrovskom kapacitiranju Ministarstva tako i u njegovom materijalno- tehničkom opremanju, a sve u cilju unapređenja sigurnosti u KS.

“Skupština KS će podržati svaku reformsku aktivnost koja će unaprijediti zakonske okvire i propise u ovoj oblasti, a što je pokrenuto još 2019. godine kroz usvajanje izmjena i dopuna kantonalnih zakona o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima”, podsjetio je Okerić.

Ministar Katica je kao jedan od osnovnih prioriteta svog budućeg rada istakao stvaranje neophodnih pravnih i finansijskih pretpostavki za upošljavanje novih policijskih službenika, obzirom da je evidentan njihov nedostatak i da se neminovno javlja potreba popunjavanja Uprave policije ovim kadrovima. Istovremeno, razgovaralo se i obezbjeđivanju sredstva za ovu namjenu u budžetu KS za 2021. godinu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.