online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Okerić iz Beča za Dnevnik TVSA: Organizacija pokrajina u Austriji dobar primjer za saradnju kantona u FBiH

BiH se obavezala da će provesti niz procesa u približavanju I integraciji sa EU. Zbog složene ustavne strukture i nadležnosti koju kantoni u Fedraciji imaju, neophodan je njihov aktivni angažman u realizaciji postavljenih ciljeva od EU. Tim povodom, svi predsjedavajući skupština kantona iz Federacije BiH borave u Austriji gdje u parlamentu Austrije upravo rade na aktivnostima iz potpisanog akcionog plana za kantonalne skupštine, sve s ciljem unapređenja njihove uloge u processu evropskih integracija.

Ustavno uređenje Austrije jedne od članica EU je decentralizovano i složeno kao i u Bosni i Hercegovini, što omogućava da kantonalne skupštine u Federaciji Bosne i Hercegovine preuzmu dobre prakse iz uređenih zemalja kao što je Austrija, u cilju unapređenja parlamentarnog sistema u našoj zemlji, te u procesu približavanja i integracije sa EU.

“Odlična i kontinuirana saradnja pokrajina u Austriji dokaz su kako decentralizovani sistem može biti uređen i efikasan s obzirom da ova zemlja spada u najorganizovaniju državu”, kazao je u javljanju iz Austrije za Dnevnik TVSA Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS

Pogledajte

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia