online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Od sutra počinje probni popis poljoprivrede koji predstavlja važno statističko istraživanje u BiH

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, u saradnji sa entitetskim zavodima za statistiku, provodi probni popis poljoprivrede u periodu od 15. do 30. oktobra na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom pilot popisa prikupljaju se podaci o lokacijama poljoprivrednih gazdinstava, o korištenom poljoprivrednom zemljištu za sve usjeve, brojnom stanju stoke po vrstama i kategorijama, ruralni indikatori, podaci o radnoj snazi, ekološkoj poljoprivredi, navodnjavanju, agro-okolišnim indikatorima, metodama poljoprivredne proizvodnje itd.

Popis poljoprivrede je izuzetno važno statističko istraživanje za Bosnu i Hercegovinu. Prije svega, zbog toga što će, prvi put nakon više od 60 godina, obezbijediti kvalitetne podatke za analize stanja i potencijala, kao i za strateško planiranje razvoja sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja na svim nivoima organizovanja.

Sektor poljoprivrede je jedan od najvažnijih sektora bosanskohercegovačke ekonomije koji čini od šest do sedam posto BDP-a BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia