online slots game malaysia
BiznisVijesti

Od oktobra niže cijene roaminga između zemalja EU i Zapadnog Balkana

BH Telecom d.d.Sarajevo je prihvatio i potpisao „EU/WB6 roaming deklaraciju“na „EU-Western Balkans summitu“, koji  se održao u Tirani (Albanija), čime se obavezao da na volonterskoj (dobrovoljnoj) bazi izvrši postepeno snižavanje maloprodajnih cijena za usluge DATA u roamingu za svoje mobilne korisnike u mrežama EU operatora u periodu 2023-2028.

U skladu sa preuzetim obavezama, predstavnici BH Telecoma su u proteklom periodu aktivno sudjelovali u dogovoru o nivou gornjih graničnih cijena i načina implementacije postupnog sniženja korisničkih cijena za Data usluge u roamingu, u mrežama mobilnih operatora iz EU.

Na posljednjem implementacijskom sastanku predstavnika mobilnih operatora potpisnika„EU/WB6 roaming deklaracije“,održanom 25.04.2023. u Podgorici (Crna Gora) u organizaciji Regionalnog vijeća za saradnju (RCC) i Evropske komisije (EC) postignut je dogovor i potpisan Anex deklaracije kojim su utvrđene gornje granične cijene za Data usluge u roamingu počev od 01.oktobra 2023. do 2028. godine. Maksimalni nivoi maloprodajnih cijena (“Price cap”) za 1 GB (Gigabajt) u tom period bit će sljedeći: 18,00 EUR od 1. oktobra 2023., 14,00 EUR od 2026. i 9,00 EUR od 2028.

BH Telecom kao lider na tržištu mobilne telefonije u Bosni i Hercegovini podržao je incijativu Regionalnog vijeća za saradnju i Evropske komisije , te je jedini mobilni operator iz Bosne i Hercegovine koji je direktno sudjelovao u fazi usaglašavanja dogovora između 38 mobilnih operatora iz EU i Zapadnog Balkana, saopćeno je iz ove kompanije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia