online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Od 5. oktobra predškolska nastava, sat vremena sedmično

Obavezni program za djecu u godini pred polazak u školu u školskoj 2020/2021. godini trebalo bi da počne 5. oktobra u 32 osnovne škole Kantona Sarajeva i 25 vrtića JU ‘Djeca Sarajeva’, a u skladu sa epidemiološkom situacijom bit će realiziran po jedan sat sedmično.

Pedagogica JU Djeca Sarajeva za Obavezni program Merjem Vehabović-Berber kazala je za Fenu da će dotad, u skladu sa odlukom Ministarstva obrazovanja KS, biti održani sastanci roditelja i odgajatelja radi informiranja o organizaciji i načinu realizacije Obaveznog programa, kao i epidemiološkim mjerama koje se moraju poštivati.

– Na tim roditeljskim sastancima moguće je i upisati djecu, ako nisu upisana u jednom od dva upisna roka – naglasila je.

Dodaje da se taj program odnosi na djecu koja do 1. septembra navrše pet godina života, a dosad je upisano oko 2.300 djece (oko hiljadu u vrtiće i 1.300 u osnovne škole).

U skladu sa epidemiološkom situacijom, rad sa djecom bit će organiziran u grupama, od po 15 djece. Za polusatne pauze prostorije će biti prozračene i dezinficirane, prije rada sa narednom grupom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia