online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Obuća za TVSA: Formiranje vlasti nije sporo, a SDA je jako kooperativna

Aida Obuća, delegatkinja u Domu naroda Federacije BiH, bila je gošća emisije Špica putem video – linka, gdje je govorila o formiranju Vlade Bosne i Hercegovine, ali i o tvrdnjama da Stranka demokratske akcije blokira određene procese.

-“Ono što u biti mi ispred Stranke demokrataske akcije radimo jeste da koristimo sve naše ustavne nadležnosti i izborni kapacitet koji je pretočen u naše mandate, kako u neposredne koji su dobijeni u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, tako i u Domu naroda“, tvrdi Obuća.

Procedura oko konstituisanja i jednog i drugog Doma je završena, te je izvršen jednoglasni izbor delegata za rukovodstvo oba Doma, a kako kaže Obuća, proces se odvija normalnim tokom.

-“Po meni, ne ide apsolutno sporo, ide prema rokovima koji su propisani izmjenama Izbornog zakona, a kada je u pitanju SDA, jako smo kooperativni“, istakla je delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH te tako demantirala navode da SDA blokira procese formiranja vlasti.

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona i kako su uticale na formiranje vlasti, Obuća ističe kako su izmjene ojačale etnički kapacitet određenih političkih opcija.

-“Mi smo reagovali odmah u toku izborne noći, neposredno nakon toga, kritikujući te izmjene Zakona, jer smo zaista iz SDA smatrali da početi i završiti izbore po jednom zakonu, a zatim implementirati posredne izbore po drugom zakonu, nije zapamćeno u demokratskim sistemima“, naglasila je Obuća.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia