online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Objavljena prvostepena presuda u predmetu ‘Adnan Salčin i drugi’

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu ‘Adnan Salčin i drugi’ donio prvostepenu presudu kojom su optuženi Adnan Salčin i Šefkija Vila oglašeni krivim što su radnjama opisanim u izreci presude počinili krivično djelo porezne utaje ili prevare iz člana 210. stav 1. KZBiH, saopćeno je iz tog suda.

Optuženima je izrečena uvjetna osuda, kazna zatvora od šest mjeseci, koja neće biti izvršena ako optuženi  u roku od jedne godine od dana pravomoćnosti ove presude ne počine novo krivično djelo.

Istovremeno, optuženo pravno lice „Vilamont“ d.o.o. Jablanica oglašeno je odgovornim što je kao pravna osoba, u redovnom poslovanju raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi od 36.535 KM, koju je uime, za račun i u korist istog ostvario optuženi Adnan Salčin u svojstvu direktora – odgovorne osobe u pravnoj osobi. Sud je optuženom pravnom licu „Vilamont“ d.o.o. Jablanica izrekao novčanu kaznu u iznosu od 3.000 KM.

Od optužene pravne osobe „Vilamont“ d.o.o Jablanica se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 36.535,00 KM, umanjena za iznos koji je optuženo pravno lice „Vilamont“ d.o.o Jablanica već uplatilo u budžet BiH, tako da preostali dug iznosi 1.767,63 KM.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba vijeću Apelacionog odjeljenja Suda u roku od petnaest dana od prijema pismenog otpravka.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia