Kultura

Objavljen početak takmičenja za nagradu “Mak Dizdar”

Festival kulture “Slovo Gorčina” raspisuje konkurs za dodjelu književne nagrade “Mak Dizdar” za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku/mladoj pjesnikinji u 2022. godini.

Pravo sudjelovanja na takmičenju imaju autori do 35 godina starosti koji pišu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama, priopćeno je iz Upravnog odbora Festivala.

Rukopisi trebaju predstavljati spisateljsku cjelinu, pogodnu za objavljivanje u formi samostalne zbirke pjesama, a osim navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij.

Prva nagrada je 500 eura, statua Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu s izdavačkom kućom “Buybook” iz Sarajeva. Druga nagrada je 250, a treća 150 eura.

Rukopisi se dostavljaju elektronskim putem u “pdf” formatu, učitavanjem dokumenta u elektronski obrazac objavljen na internetskoj stranici festivala “https://slovogorcina.ba/”.

Osim rukopisa, u ponuđeni elektronski obrazac se upisuju osobni i kontakt podaci autora, a koji ne smiju biti navedeni u rukopisu. Uspješna prijava bit će potvrđena automatskom porukom na e-mail adresu, a rok za dostavu je 5. lipanj.

Proglašenje pobjednika takmičenja i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se u sklopu festivala, 29. srpnja 2022. godine. Autori najboljih deset rukopisa bit će pozvani kao gosti festivala i da sudjeluju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.