online slots game malaysia
Sarajevo

Obilježen Dan 115. brigade Stari Grad

Polaganjem cvijeća, uz odavanje počasti, danas je na mezarju “Kovači” obilježen Dan 115. brigade Stari Grad.

Tim povodom, članovi Udruženja ove brigade evocirali su uspomene na sve suborce koji su dali živote za slobodu grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Današnjem obilježavanju prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je u razgovoru sa veteranima ove brigade još jednom naglasio važnost promovisanja kulture sjećanja.

– Briga o našim saborcima je najvažniji segment mog djelovanja. Na tome moramo raditi kontinuirano i ne dopustimo da se sve ono što su uradili za nas i našu domovinu prepusti kolektivnom zaboravu. Svakodnevno koristimo priliku da obilježimo što više ovakvih datuma jer je svaki borac bitan i ne smije biti zaboravljen. To je ono čemu ćemo težiti i u budućnosti – poručio je Osmanović.

Obilježavanje je nastavljeno druženjem veterana i članova spomenutog udruženja, uz razgovar o problemima s kojim se susreću i načinu na koji se može olakšati njihov svakodnevni rad.

Tokom Odbrambeno-oslobodilačkog rata 115. brigada Prvog korpusa Armije RBiH brojala je oko 4.500 pripadnika, od kojih je 726 položilo život za slobodu i mir u današnjoj nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia