online slots game malaysia
Vijesti

Obavljena primopredaja između novog i starog saziva Vlade Federacije BiH

Primopredaja između novog i dosadašnjeg saziva Vlade Federacije Bosne i Hercegovine obavljena je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu.

Primopredaja je obavljena nakon osam godina, od kojih četiri u tehničkom mandatu Vlade premijera Fadila Novalića koji nije prisustvovao današnjem događaju, ali je po riječima novoimenovanog premijera Nermina Nikšića, poslao njemu odgovarajuće pismo.

Imenovanje novog saziva Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je Predstavnički dom Federalnog parlamenta na vanrednoj sjednici 28. aprila u Sarajevu.

Novi saziv čine kadrovi Hrvatske demokratske zajednice BiH, Hrvatske demokratske zajednice 1990 te Socijaldemokratske partije BiH, Naroda i Pravde i Naše stranke.

Osim premijera Nikšića, njegov zamjenik i ujedno ministar finansija je Toni Kraljević, drugi zamjenik i ujedno ministar razvoja, poduzetništva i obrta je Vojin Mijatović, dok je Ramo Isak ministar unutrašnjih poslova, a ministar pravde Vedran Škobić.

U resoru energije, rudarstva i industrije ministar je Vedran Lakić, dok je ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, kulture i sporta Sanja Vlaisavljević (HDZ).

Novi ministar raseljenih osoba i izbjeglica je Nerin Dizdar, Nedžad Lokmić je ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilčkog rata, ministar zdravstva Nediljko Rimac, obrazovanja i nauke Jasna Duraković, a trgovine Amir Hasičević.

U resoru rada i socijalne politike je novoimenovani ministar Adnan Delić; okoliša i turizma Nasiha Pozder te u resoru prostornog uređenja Željko Nedić, dok je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia