online slots game malaysia
SarajevoVijesti

O organizaciji rada Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu

U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) tokom ovog mjeseca održavaju se pretresi u pritvorskim predmetima sa tri ili manje optuženih, a za juni je planirano da se održavaju u pritvorskim predmetima kojima je obuhvaćeno maksimalno pet optuženih, potvrđeno je Feni u ovom sudu.

U skladu s aktuelnom epidemiološkom situacijom, pretresi u ostalim predmetima u Krivičnom odjeljenju se odgađaju do daljnjeg.

Prema odluci od 7. maja, koja se temelji na Zakonu o sudovima u FBiH i Odluci VSTV-a BiH od 30. aprila, Kantonalni sud Sarajevo je od 11. maja uveo puno radno vrijeme (08.00-16.00) za uposlene koji dolaze na posao.

Istom odlukom definirano je kako je glavne pretrese moguće organizirati i zakazivati samo na način i u prostorijama u kojima je moguće osigurati adekvatnu socijalnu distancu svih prisutnih i konstantno prirodno provjetravanje, vodeći računa o hitnosti predmeta i broju sudionika u postupku.

Istovremeno, predsjednik Građanskog odjela KSS-a zadužen je da sačini novi raspored na način da  u Sudu svaki dan radi šest sudija (dva sudeća vijeća), a istim rasporedom su obuhvaćeni i sudije Privrednog odjela.

Uz to, predsjednik Upravnog odjela zadužen je da napravi novi raspored na način da  u Sudu svaki dan radi dvoje sudija upravnog referata.

I Općinski sud Sarajevo (OSS), rad je prilagodio aktuelnom stanju, a u skladu s Odlukom o organizaciji rada od 7. maja.

Iz ovog suda obavještavaju stranke da će postupajući sudija  o održavanju svakog zakazanog ročišta odlučiti s obzirom na važeće mjere restrikcije te o terminu održavanja ročišta ponovo obavijestiti stranke u postupku na prikladan način.

Prema istoj odluci, sva ročišta za koja stranke ne dobiju naknadna obavještenja, smatraju se opozvanim.

Inače, od 11. maja radno vrijeme Suda je redovno i traje od 08.00 do 16.00 sati, a prijem stranaka vrši se u periodu od 09.00 do 15.00 sati.

Kako bi se reducirao broj stranaka u zgradi OSS-a, a u svrhu sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, sve informacije o stanju predmeta koji se vode pred ovim Sudom stranke u postupku mogu dobiti putem jedinstvenog pristupnog koda (JPK).

Sve druge informacije strankama se daju isključivo putem e-mail adrese, te putem kontakt telefona – Centrala Suda: 033/567-680, Pisarnica Odjeljenja Registra za upis pravnih lica: 033/567-727 i Pisarnica Suda: 033 567 726.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia