online slots game malaysia
SarajevoVijesti

O Čegaru se oglasio FUP: Pozivaju se na presumpciju nevinosti ne navodeći ime i prezime, tvrde da je pokrenuta interna istraga

Federalna uprava policija oglasila se o nasilničkom ponašanju Zorana Čegara. Kažu da s obzirom na nedavne medijske natpise u kojima su visokopozicionirani policijski službenici Federalne uprave policije dovođeni u vezu sa navodnim postupanjem protivno odredbama Zakona o policijskim službenicima Federacije BiH, Federalna uprava policije neće tolerisati bilo kakvo dokazano postupanje policijskih službenika u čijim radnjama se ostvaruju bilo kakva ponašanja kojima se krši Zakon o policijskim službenicima Federacije BiH, neovisno o njihovom činu i položaju koji obnašaju u FUP.

“Međutim, istovremeno ističemo da poštujući temeljne principe presumpcije nevinosti i pravičnog postupka iz člana 6. stav 2. i 3 Evropske konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, obavještavamo javnost da je Federalna uprava policije poduzima mjere i radnje na provjeri pomenutih informacija koje su se pojavile u javnosti, te ističemo da će svaka naša odluka u konkretnom slučaju biti zasnovana isključivo i samo na dokazima koji budu pribavljeni u toku internog postupka pred Jedinicom za profesionalne standarde.

U tom smislu možemo izvijestiti javnost da je tragom medijske informacije, u kojoj je jedan visokopozicionirani policijski službenik dovođen u negativan kontekst i u vezu sa određenim inkriminisanim licima, već pokrenuta interna istraga protiv imenovanog policijskog službenika, a koja će, radi zaštite povjerenja građana u rad Federalne uprave policije, biti provedena u najkraćem mogućem roku”, saopćeno je iz FUP-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia