online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Novo Sarajevo – Ispunjeni kriteriji projekta ‘100 najvećih u BiH i regionu’

Prema analitičkim podacima kompanije LRC BIS – Business Intelligence System, najveće bonitetne kuće u BiH, Općina Novo Sarajevo ispunila je sve kriterije Projekta “100 najvećih u BiH i regionu” u kategoriji srednjih općina te tim povodom dobila prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede BiH“, saopćeno je iz  te općine.

Na osnovu zvanične podjele prema broju stanovnika, Općina Novo Sarajevo rangirana je u kategoriju srednjih općina, a prema rezultatima na osnovu završnih finansijskih izvještaja za 2019. godinu, u protekle četiri godine ostvarila je znatan rast prihoda, rast uposlenih i rast izvoza.

Predstavnica kompanije LRC Enisa Šljuka istakla je kako je, prema podacima, na području ove općine 347 bonitetno pouzdanih kompanija. Od 100 najvećih kompanija u BiH, s područja Općine Novo Sarajevo je 38, dok 68 pripadaju tzv. brzorastućim kompanijama.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je ovim opravdana i vizija Općine koja glasi da je Općina gradska zajednica u privlačnom ekološkom ambijentu sa izgrađenom infrastrukturom i prepoznatljivim dinamičnim razvojem uslova za ugodno življenje, obrazovanje, poslovanje i prosperitet građana svih generacija.

– Velika je čast dobiti jedno ovakvo priznanje iz oblasti privrede, pogotovo što se bazira na činjenicama i provjerivim statističkim podacima, što govori da smo do sada radili dobar posao, ali i da moramo nastaviti unapređenje povoljnog ambijenta za razvoj privrede i ekonomije kako bi Općina Novo Sarajevo bila još konkurentnija u BiH te centar znanja i ekonomije – istakao je Koldžo.

Načelnik je dodao da se za naredni period planira nastavak provođenja aktivne politike zapošljavanja, kao i otvaranje posebnog šaltera u Centru za pružanje usluga građanima kako bi se olakšalo ovjeravanje dokumenata fizičkim i pravnim licima koja dolaze s područja Općine Novo Sarajevo.                          

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia