online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Novi ministar visokog obrazovanja u KS mogao bi biti Pavle Krstić

Mandatar za sastav nove Vlade Kantona Sarajevo, Nihad Uk iz Naše stranke uputio je zvaničan prijedlog za ministre u novoj vladi Komisiji za izbor i imenovanje. Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, ranije je najavio da će za danas zakazati sjednicu Komisije za izbor i imenovanja koja treba prihvatiti pristigle prijedloge, a da će Skupština na kojoj će se glasati o novoj vladi zakazati za 24. mart. Podsjetimo, iz NiP-a za ministra unutrašnjih poslova predložen je Admir Katica, za boračka pitanja Omer Osmanović, za ministricu odgoja i obrazovanja Naida Hota Muminović a privrede Zlatko Mijatović. SDP je za novog ministra kulture i sporta predložio Kenana Magodu, za novu ministricu za socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Endu Pečenković, a zdravstva Harisa Vranića. Prijedlog Naše stranke za ministarstvo pravde i uprave je Darja Softić Kadenić, a za novog ministra visokog obrazovanja, nauke i mladih Pavle Krstić. Stranka za BiH predložila je Almira Bečarević za ministra komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, a Emira Dedovića za ministra finansija.

Novo ime, uz već poznate kandidate za ministre u Vladi KS je Pavle Krstić, kako saznajemo radi se o docentu Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu. On je prijedlog Naše stranke za ministra visokog obrazovanja, nauke i mladih.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia