online slots game malaysia
Sarajevo

Novi Kolektivni ugovor i povećanje plaća uposlenicima u sektoru kulture Kantona Sarajevo

Nakon tri godine, uposlenici u sektoru kulture Kantona Sarajevo dobili su novi Kolektivni ugovor, kojim su povećani koeficijenti za obračun plate za oko 600 uposlenih u 13 ustanova kulture KS.

Kolektivni ugovor za djelatnost kulture u Kantonu Sarajevo potpisala je danas vršiteljica dužnosti premijera KS i ministrica Darja Softić Kadenić s predsjednikom Kantonalnog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Admirom Šuvalićem, u prisustvu resornog ministra za kulturu i sport Samira Avdića i članova pregovaračkog tima sindikata.

I ovaj Kolektivni ugovor je potpisan na period od tri godine.

– Plaće će biti povećane za oko 100 KM na mjesečnom nivou, a nevezano za sporazum između Vlade i Koordinacije sindikata kojim je predviđena isplata i dodatka na plaću u iznosu od 100 KM, linearno, svim uposlenicima koji primaju iz budžeta KS u ovoj godini zbog inflacije – naveo je između ostalog Šuvalić.

Ministar Samir Avdić je naglasio da svi trebaju biti ravnopravni kada je riječ o socijalnom statusu, kao i da će ovaj dokument biti od koristi svim radnicima u sektoru kulture, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia