online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti
Izdvajamo

Nove mjere za prvomajske praznike, policijski sat od 22,00

Federalni štab Civilne zaštite donio je naredbu kojom se za 1. maj zabranjuju okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu.
Prva tri dana maja u Federaciji bit će uveden policijski sat u trajanju od 22.00 do 5.00 sati.
Naređena je obustava rada svih djelatnosti u shopping – tržnim centrima na području FBiH, izuzimajući trgovine prehrambenih i  higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije.  Dozvoljava se rad trgovina na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti, malih obrta u smislu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima, i izvan shopping – tržnih centara.

Ove trgovine kojima se dozvoljava rad obavezne su osigurati ličnu zaštitnu opremu (maske i rukavice), te, ako je to moguće, potrebnu socijalnu distancu od najmanje 2 metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

Novom dopunjenom naredbom sa rokom primjene do 15. maja osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina, osim ponedeljkom, srijedom i petkom, odnosno utorkom, četvrtkom i subotom u određenim vremenskim terminima, dozvoljeno je svakodnevno kretanje u automobilu. Tokom prvomajskih praznika, 1., 2. i 3. maja, zabranjeno je okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu, a u ova tri dana zabranjuje se kretanje na području Federacije BiH od 22 do 5 sati ujutro.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia