online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Novčani transferi humanitarnim organizacijama i udruženjima u vrijednosti 220 000 maraka

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković potpisala je danas ugovore s predstavnicima udruženja koja ispunjavaju kriterije za dodjelu finansijskih sredstava po Javnom pozivu za dodjelu novčanih transfera humanitarnim organizacijama/neprofitnim organizacijama i udruženjima za 2023. godinu.  

U skladu sa javnim pozivom dodijeljena su finansijska sredstva udruženjima i humanitarnim organizacijama u iznosu od 225.490,50 KM. 

“Sredstva su dodijeljena za aktivnosti, projekte i programe koji se odnose, između ostalog, na podršku djeci i mladim s poteškoćama u razvoju, sprečavanje negativnih psihosocijalnih posljedica kod osoba starije životne dobi, uspješnu inkluziju djece s poteškoćama u razvoju, doprinos boljim životnim uslovima osoba sa invaliditetom, prevenciju nasilja na osnovu spola među djecom, podršku višečlanim porodicama i osjetljivim kategorijama građana, potragu za ubijenim i nestalim, identifikaciju i pokop pronađenih ostataka žrtava genocida u Srebrenici, čuvanje sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva, socijalno i ekonomsko osnaživanje žena žrtava nasilja u porodici i druge”, pojasnila je ministrica Pavić Pečenković, prenosi Služba za protkol i press KS  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia