online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nova saobraćajna signalizacija na Koševskom brdu

Na osnovu zahtjeva i inicijativa naših sugrađana i savjeta mjesnih zajednica započela je realizacija projekta ocrtavanja horizontalne i postavljanja nove vertikalne saobraćajne signalizacije.

Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar realizuje navedeni projekat, koji ima za cilj povećanje sigurnosti učesnika u saobraćaju, posebno pješaka, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

Tokom jučerašnjeg dana radnici angažovane građevinske firme su započeli sa obnovom horizontalne saobraćajne signalizacije pješačkih prelaza na raskrsnici ulica Braće Begić i Nusreta Šišića Dede na Koševskom brdu.

-U narednom periodu planiramo nastaviti sa obilježavanjem horizontalne saobraćajne signalizacije na više lokacija na području mjesnih zajednica „Koševsko brdo“, „Park-Višnjik“ i „Mejtaš-Bjelave“. Uporedo sa navedenim projektom također prije početka nove školske godine ćemo raditi postavljanje kompletne saobraćajne signalizacije u neposrednoj blizini Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu i kod škole „Nafija Sarajlić“ na dionici od raskrsnice ulica Patriotske lige i Marcela Šnajdera do ulaza u Rekreativno zabavni centar i zoološki vrt „Pionirska dolina“, objasnio je Vedad Jusić iz Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia