online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Nova donacija specijaliziranih vozila za OSBiH i otvaranje vojne ambulante

Svečana ceremonija primopredaje novih 14 specijaliziranih terenskih vozila za Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH), koje je Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala Ministarstvu obrane BiH, održana je danas u kasarni „Rajlovac“ kod Sarajeva, zajedno s otvaranjem vojne ambulante, čije je uspostavljanje pomogla Vlada Ujedinjenog Kraljevstva (UK).

Zajedničkoj ceremoniji su prisustvovali ministar odbrane BiH Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Senad Mašović, te ambasador SAD u BiH Eric Nelson, britanski ambasador u BiH Matt Field i komandant NATO štaba u BiH brigadni general William Edwards.

Donirana su američka visokomobilna višenamjenska motorna vozila (HMMWV) „Humvee“, i to pet u sanitetskoj varijanti M-1152, tri oklopljena M-1152A1, tri djelimično oklopljena M-1152A1 te tri u komandnoj varijanti M-1165A1.

Ovim je upotpunjena američka donacija od 24 vozila „Humvee“ isporučena u martu 2017. godine i 20 komada u julu 2019. godine. Sve je ukupne vrijednosti od oko devet miliona dolara.

Nakon nedavnog otvaranja ambulanti u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci i „Dubrave“ kod Tuzle, pripadnici OSBiH dobili su i treću ustanovu u kojoj mogu dobiti osnovnu zdravstvenu zaštitu. Do sada su okončani radovi na tri objekta na koje je Vlada UK utrošila više od pola miliona maraka, a uskoro će se intenzivirati i radovi na četvrtoj vojnoj ambulanti u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia