Bosna i HercegovinaVijesti

Nova Covid-19 Business platforma: Pravilo VTP za hotele, kompanije sa većim brojem uposlenika i sportska takmičenja

Kompanija E medIT je pokrenula novu platformu, Covid-19 Business platformu, namijenjenu hotelima, firmama sa većim brojem uposlenih, sportskim takmičenjima i svim ostalim događajima koji okupljaju veći broj građana. Početkom decembra prošle godine je Vlada FBiH donijela zaključak kojim je preporučila vladama kantona da u skladu sa epidemiološkom situacijom u kantonima uvode VTP (vakcinisan/testiran/prebolio) pravilo.
 
Prvi hotel koji je samostalno implementirao pravilo VTP je Garden City Konjic, koji je imao nekoliko stotina gostiju na novogodišnjoj proslavi. Za razliku od drugih hotela i restorana, svi gosti su na ulazu morali pokazati VTP. Oni koji nisu imali važeći dokument su upućeni na samotestiranje. Rezultat je bio 2 pozitivne osobe kojima nije bilo omogućeno prisustovanje eventu. Zahvaljujući ovome danas nemamo novi klaster iz Konjica.
 
Da ovo pravilo ne ostane samo dobra volja, već obaveza svim poslodavcima i organizatorima koji u svojim objektima imaju okupljanja od 50+ osoba kako bismo bili na tragu suzbijanja pandemije i prekinuli lanac infekcije u ranoj fazi, pobrinulo se i Ministarstvo zdravstva KS koje je uvelo nove mjere primjene VTP pravila (vakcinisan/testiran/prebolio), uz prilaganje važećih potvrda, u svim tržnim centrima, skijalištima, kinima, ugostiteljskim objektima, kao i svim drugim zatvorenim prostorima kao mjestima masovnog okupljanja, te hotelima, hostelima i svim ostalim smještajnim kapacitetima u Kantonu Sarajevo. Ukoliko posjetitelj/gost ne posjeduje jednu od VTP potvrda, objekti mogu obezbijediti brzo antigen testiranje, navedeno je u zaključku.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.