online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Notarski ugovor za stanove 15 pripadnika boračke populacije

Radi se o stanovima koji će biti dodijeljeni korisnicima na području lokaliteta Rosulje, stambeni objekat E. Na taj način je nastavljena implementacija programskih ciljeva ovog Ministarstva.

Za realizaciju ovog ugovora u Budžetu KS osigurano je ukupno 1.255.428,50 KM iz kapitalnih investicija (kreditno zaduženje KS), od čega je očekivana obaveza Ministarstva 1.185.258 KM, dok preostali dio troškova u iznosu od 70.170,50 KM snose krajnji korisnici.

Skupština Kantona Sarajevo prethodno je na 45. Radnoj sjednici potvrdila kupovinu ovih stanova. Pomenuti stanovi bit će dodijeljeni pripadnicima boračke populacije i to: za roditelje šehida, poginulih boraca – branitelja dva stana, ratnim vojnim invalidima pet stanova, dok će suprugama šehida, poginulih boraca – branitelja biti dodijeljeno osam stanova. Današnjim potpisivanjem notarskog ugovora finalizirana je kupnja za ukupno 83 pripadnika boračke populacije u 2021. godini, što predstavlja najveći broj kupljenih stanova u jednoj godini otkako postoji ovo Ministarstvo, saopćeno je iz Službe za press i protokol KS

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia