online slots game malaysia
BiznisVijesti

Nikšić na SBF-u: Nužno podržati inicijative koje promovišu stabilnost i prosperitet

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas na otvaranju Sarajevo Business Foruma da je u današnjem svijetu agresivnih politika, koje uništavaju živote ljudi, smanjuju naš dohodak i ugrožavaju sigurnost, nužno podržati inicijative koje promovišu stabilnost i prosperitet te potiču saradnju i integraciju.

U tom smislu, istakao je potpuno opredjeljenje Vlade FBiH za ubrzane euroatlantske integracije naše zemlje, jer u globalnim dešavanjima, kako je rekao,  razumijemo da ta pitanja nisu samo pitanja ekonomskog napretka već strateškog interesa koji može doprinijeti stabilnosti i prosperitetu ovog regiona i same Evropske unije. 

Nikšić je rekao da klimatske promjene predstavljaju jedan od najvećih izazova današnjice te da ulaganje u zelenu energiju postaje neophodno i ključno za tranziciju ka održivom energetskom sistemu.

Naveo je da Federacija BiH,  ali i cijela Bosna i Hercegovina, sa svojom pozicijom, blizinom velikih tržišta i povoljnim investicijskim okruženjem nudi mogućnost dobrog poslovanja, te je posebno naglasio važnost ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije kao pokretače napretka.

– Razvoj Federacije i Bosne i Hercegovine kao zemlje s velikim industrijskim iskustvom mora biti orijentisan na stvaranje proizvoda sa višom dodanom vrijednošću i takav pristup mora i može rezultirati zadovoljstvom investitora i uposlenika – poručio je Nikšić.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je da se cijela regija zapadnog Balkana nalazi na svojevrsnoj raskrsnici i da će odluke koje donesemo danas odrediti ne samo naš ekonomski prosperitet već i održivost i kvalitet života budućih generacija.

Pozvao je da se iskoriste prilike za pokretanje aktivnosti koje mogu pokrenuti održivi razvoj i poboljšati standard života naših građana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia