online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nezavisni odbor SKS: Selimović se već drugi put nije pojavio na sjednici

Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo, u skladu sa zakonom propisanim ovlaštenjima, održao je sjednicu jučer. Tom prilikom, iako uredno pozvan, na sjednici se nije pojavio policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nusret Selimović.

S obzirom na to da je ovo drugi put uzastopno da policijski komesar ne dolazi na uredno zakazane sjednice Nezavisnog odbora na kojima je, između ostalog, planirana evaluacija njegovog rada, a radi donošenja Prijedloga godišnje pismene ocjene rada policijskog komesara za 2022. godinu, u skladu s relevantnim zakonskim propisima zatražili smo izjašnjenje policijskog komesara o razlozima neprisustvovanja sjednicama, dok smo o istom obavijestili ministra MUP KS, Vladu KS, te Komisiju za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo.

Također, policijski komesar se nije pojavio ni na prethodnoj sjednici, koja je održana 31. januara 2023. godine.

U oba slučaja, neposredno pred održavanje sjednice, komesar je obavijestio Nezavisni odbor da nije u mogućnosti prisustvovati, bez da je naveo razloge zbog kojih ne može doći na sjednicu, iako je pozive za sjednice zaprimio na vrijeme, te je trebao prilagoditi svoje obaveze, osim u izrazito hitnim i nepredvidivim okolnostima.

Imajući u vidu, da je prilikom podnošenja ostavke dana 31. januara 2023. godine komesar Selimović obavijestio javnost da će kao savjestan i odgovoran čovjek i policijski profesionalac nastaviti obavljati dužnost u punom kapacitetu do stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje policijskog službenika koji će ga zamijeniti, nepojavljivanje policijskog komesara na sjednicama Nezavisnog odbora vidimo kao izbjegavanje zakonom propisane dužnosti prisustvovanja sjednicama Nezavisnog odbora, a koji je Zakonom o unutrašnjim poslovima ovlašten za osiguranje stručnog, objektivnog i nepristrasnog praćenja rada policijskog komesara, te vršenje nadzora nad njegovim radom, saopćeno je iz Nezavisnog odbora.


0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia