online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Neprihvatljivi su događaji vezani za Bleiburg

Rezolucija o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta koja je usvojena 20. maja u Parlamentu BiH objavljena je u Službenom listu naše zemlje. U njoj se, između ostalog, od Predsjedništva i Ministarstva vanjskih poslova traži da obavijeste Hrvatsku da su za našu zemlju neprihvatljive organizacije bilo kakvih događaja vezanih za Bleiburg na području države, uključujući pokroviteljstvo takvih događaja od Sabora Hrvatske i njihove najave od predsjednika Sabora.

Također, od Predsjedništva i Vijeća ministara se zahtijeva da sazovu mješovitu komisiju ustanovljenu članom 18. Temeljnog ugovora između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine s ciljem razmatranja pitanja vezanih za održanu misu za Bleiburg.

Podsjetimo , uprkos brojnim negativnim konotacijama u javnosti, misa je održana 16. maja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Uporedo s tim održani su i mirni protesti antifašista.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia