online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nenadić:Vlada KS redovno zasjeda, imamo problem zbog odsustva ministra zdravstva

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić izjavio je danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo da Vlada redovno zasjeda te da prati vanredne okolnosti.

Nenadić je to kazao odgovarajući na pitanje zastupnika Stranke demokratske akcije Aljoše Čampare kada će biti kompletirana Vlada KS i kada će početi funkcionisati u punom sastavu.

Čampara je istakao da je veoma važno da KS ima operativnu Vladu koja na stručan i efikasan način može odgovoriti na aktuelne probleme.

– Ako nismo u stanju kompletirati stranačku vladu, možda bi trebali razmisliti o ekspertnoj – poručio je Čampara.

Premijer Nenadić je istakao da svi ministri u Vladi rade, osim ministra zdravstva Rusmira Mesihovića koji je na bolovanju te ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasne Agić koja je zbog zdravstvenih razloga podnijela ostavku.  

Od kad je formirana Vlada KS, 3. marta, dodao je Nenadić, održala je 81 sjednicu i razmatrala 2.050 tačaka.

– Imamo probleme zbog odsustva ministra zdravstva u ovakvoj situaciji i to nam stvara probleme. Očekivao sad da će danas biti imenovana nova ministrica, ali je sjednica prekinuta i zbog toga ću sutra morati imenovati v.d. ministra zdravstva ili iznaći neko novo rješenje – poručio je premijer Nenadić.

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj su trebali biti razriješeni ministri u Vladi KS, ministar zdravstva Rusmir Mesihović i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić je prekinuta.

To je zatražio zastupnik Saveza za bolju budućnost Zvonko Marić koji je kao razlog naveo ‘neslaganje u procedurama’, nakon što su zastupnici Stranke demokratske akcije Mahir Dević i Naroda i Pravde Elmedin Konaković više o sat vremena raspravljali o ulozi Komisije za izbor, imenovanje i administrativna pitanja te skupštine.    

Zastupnici su trebali glasati i o Prijedlogu odluke o potvrđivanju imenovanja novih ministrica u Vladi KS, i to Anelu Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice te Draženku Malićbegović za ministricu zdravstva, ali je Marić naveo da svi zastupnici nisu ni dobili ekspoze predloženih ministrica.

U toku je redovna sjednica Skupštine na kojoj će zastupnici razmatrati Informaciju Ministarstva zdravstva, Kriznog štaba i Civilne zaštite o poduzetim mjerama i s prijedlogom mjera za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia