online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nenadić posjetio Urgentni centar Opće bolnice

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić posjetio je danas Urgentni centar Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, koji je od 18. jula počeo sa novim načinom rada i na usluzi je pacijentima koji zahtijevaju sekundarni nivo zdravstvene zaštite, i to 24 sata dnevno.

Nenadić je sa v. d. direktora Opće bolnice Ismetom Gavrankapetanovićem obišao prostorije Urgentnog centra u kojem radi sedam specijalista urgentne medicine, internisti, hirurzi, medicinski tehničari.

Nakon obilaska, Nenadić je medije izvijestio da je to moderan, savremeno opremljen Urgentni centar sa vrsnim ljekarima.

– To je ohrabujuće i to je još jedna od linija kojom zdravstveni sistem u KS odgovara na potrebe pacijenata i građana – rekao je Nenadić.

Prioritet Vlade KS je sačuvati živote i zdravlje građana, dodao je, te je shodno tome više od 150 novoprimljenih zdravstvenih radnika. Općoj bolnici je odobren prijem 47 zdravstvenih radnika.

Vlada KS ulaže sredstva i za opremu i osposobljavanje objekata, a trenutno radi na proširenju kapaciteta izolatorija.

– Vlada KS će na svaki opravdan zahtjev direktora zdravstvenih institucija reagirati, kako u zapošljavanju neophodnog broja zdravstvenih radnika, tako i u opremanju. Pružit ćemo svaku podršku zdravstvenom sektoru i u budućem planiranju ‘puta pacijenta’, a hitna služba je jedna od dionica tog puta – naglasio je premijer Nenadić.

Šef Urgentnog centra Opće bolnice dr. Merima Šišić je kazala da je pružanje usluga pacijentima bilo kontinuirano te da je napravljena reorganizacija u Općoj bolnici kako bi Urgentni centar imao dovoljno ljekara. Medicinsko osoblje je, kazala je, raspoređeno u timove i rade 24 sata.

Navela je da je u subotu bilo primljeno 95, a u nedjelju 85 pacijenata, što je neuobičajeno manji broj jer je ranije bilo i više u ‘urgentnim danima’, odnosno, vikendom.

V. d. direktora Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović naveo da su spremni pomoći i Univerzitetskom kliničkom centru, ukoliko se za to ukaže potreba.

– Mi ćemo stati uz njihova leđa i pomoći im. Građani ne trebaju da se brinu – niko neće biti ostavljen na ulici – poručio je on.

Zahvalio je premijeru Nenadiću na podršci, kao i podršci koju je Opća bolnica dobila od Zavoda zdravstvenog osiguranja, Ministarstva zdravstva KS i drugih institucija.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia