online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nenadić i Kafedžić o suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić održao je danas sastanak sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo  Erduanom Kafedžićem.

Tokom sastanka analizirana je uspješna saradnja i naglašena važnost zajedničkog prepoznavanja rizika za korupciju u KS.

Premijer Nenadić je podsjetio šefa Ureda o problemima sa kojima se suočavao, kao što su nemogućnost imenovanja ministra zdravstva Kantona Sarajevo , migrantska kriza, moratorij o zapošljavanju, lokalni izbori i drugo, a što su pitanja koja su od strane Ureda ocijenjena kao visokorizična.

Govorilo se o podršci kojui je Vlada KS pružila Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo,  a Kafedžić je informisao Nernadića  o ojačanim kapacitetima, uspostavi informacionog sistema monitoringa i drugim mjerama vezanim za procese javnih nabavki, zapošljavanja u javnom sektoru i drugim pitanjim koja prati ovaj ured.

Kafedžić se osvrnuo na rad  Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom  tokom mandata ove Vlade KS, upoznao premijera Nenadića o procesima kojima je Ured upravljao i naglasio važnost zajedničkog rada i saradnje na suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo, saopoćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia