online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Nema dogovora o rebalansu budžeta RS, Bošnjaci ostali pri vetu

Na Zajedničkoj komisiji Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske (RS) danas nije postignut dogovor o rebalansu budžeta RS-a, na koji je Klub Bošnjaka pokrenuo pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa. 

O ovom pitanju konačnu riječ dat će Ustavni sud RS. 

Predmet usaglašavanja bilo je i veto bošnjačkog kluba na nekoliko uredbi usvojenih u Narodnoj skupštini RS u vrijeme vanrednog stanja u tom bh. entitetu, kao i na skupštinske zaključke o usvajanju Informacije u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH. 

Ni o ovom pitanju nije bilo dogovora na Zajedničkoj komisiji Narodna skupštine i Vijeća naroda. 

Ta pitanja nisu usaglašena 10. juna na Vijeću naroda RS. 

Bošnjački klub pokrenuo je pitanje zaštite vitalnog nacionalog interesa i na odluke o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa Koridor Vc kroz RS i izgradnje dionice autoputa Banja Luka – Doboj. 

Veto su stavili i na Odluku o potvrđivanju Uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa i gasovoda dionice Vukosavlje – Brčko i Brčko – Rača. 

Za Bošnjake u Vijeću naroda RS ove odluke su sporne jer se njima, kako smatraju, pokušava državna imovina uknjižiti na RS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia