online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Nekić za TVSA: Parlament FBiH već dvije godine ne razmatra revizorske izvještaje niti je formirao Komisiju

Ono što je sad problem, već dvije godine nije formirana parlamentarna komisija odgovorna za reviziju, koja bi trebala da raspravlja o našim izvještajima, sazove subjekte za reviziju kod kojih su utvrđene negativnosti. Može na kraju, u skladu sa zakonom, predložiti parlamentu smanjenje  budžeta tim ustanovama ili ministarstvima ili poduzeti druge korektivne radnje, kazao je za TVSA Dževad Nekić, generalni revizor Ureda za reviziju institucija u FBiH, odgovarajući na pitanje ko je zapravo odgovoran i nadležan za revizorske izvještaje sa negativnom ocjenom.

Nadležnost Ureda za reviziju institucija u FBiH obuhvata više od 2000 subjekata, što zapravo čini kontrolu 65 posto javne potrošnje.

-Mi smo uspostavljeni kao Ured za reviziju, kao parlamentarni model, u svijetu ima i drugih modaliteta. Nakon sačinjenih revizorskih izvještaja naš zadatak je da informišemo subjekta revizije i parlament. Redovno dostavljamo izvještaje parlamentu, dodao je.

Imamo izvještaje iz 2017 i 2018,  koji nisu uopće  bili predmet rasprave na parlamentu. A već pristižu izvještaji iz 2019. godine, istakao je Nekić.

-Izvještaji koje mi prezentiramo su finansijski izvještaji i izvještaji o usklađenosti sa zakonom i važećim propisima. Tako da su kriteriji su zakonski okviri. To je mjera vrijednosti kako bi se trebali ponašati budžetski korisnici.

Pogledajte kompletan razgovor

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia