online slots game malaysia
Vijesti

“Ne čekajmo sljedeću krizu, ohrabrimo porodicu” projekat koji teži boljem interesu porodice i djeteta

“Ne čekajmo sljedeću krizu, ohrabrimo porodicu” naziv je i ideja projekta koji provodi društvo psihologa FBiH u partnerstvu s UNICEFOM i uz podršku USAIDA BiH.

Oni rade zajedno sa lokalnim partnerima iz vladinog i nevladinog sektora, koji je primarno usmjeren ka porodici i adekvatnoj brizi o djeci.

Kriza izazvana pandemijom covid-19 suočila je porodice sa nizom novih izazova i kod kuće i u radnom okruženju a ovaj projekt pokušaj je pozitivnih promijena u interesu djeteta i porodice.

U okviru projekta održan je i okrugli stol za poslodavce, s ciljem promoviranja i zagovaranja politika i praksi prilagođenih porodici u radnom okruženju.

Male izmjene u ugovornom odnosu, poput flaksibilnog radnog vremena, rad od kuće jednom sedmično, uvođenje jaslica na radnom mjestu neke su od preporuka poslodavcima kako bi omogućili zaposlenicima ravnotežu između poslovnog i privatnog, a istovremeno dobili zadovoljnog i produktivnog radnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia