online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nastavak izgradnje kanalizacione mreže za prikupljanje otpadnih voda na Trebeviću

Rješavanje dugogodišnjeg problem nepostojanja kanalizacionog sistema u Zaštićenom pejzažu „Trebević“, te negativnog uticaja fekalnih voda na prirodu i okoliš, bilo je tema interresornog sastanka čiji je domaćin bila gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić.

Nakon stručne diskusije i analize problema, zajednički stav prisutnih da je potrebno nastaviti izgradnju kanalizacionog sistema, imajući u vidu i aspekta zaštite prirode i okoliša tog lokaliteta.

Trenutno Grad Sarajevo implementira projekt izgradnje kanalizacionog sistema na potezu od lokaliteta Čoline Kape do dolazne stanice Trebevićke žičare, dok je na sastanku dogovoreno da se zajednički u 2023. godini nastavi sa izgradnjom novih dionica.

Novim dionicama planiraju se obuhvatiti objekti kao što su Napretkov dom Trebević, Pino Nature Hotel, Bistrik Kula (Observatory), buduća botanička bašta na Trebeviću, javni toalet i parkinzi. Također predviđena je i mogućnost priključenja novih objekata nakon što se usvoji Prostorni plan područja posebnog obilježlja Zaštićenog pejzaža „Trebević“.

Važno je istaknuti da Zaštićeni pejzaž „Trebević“, spada u V kategoriju zaštićenih prirodnih vrijednosti u kojoj je dozvoljen razvoj turizma, ali na način da se ne ugroze prirodne vrijednosti, te će ovaj projekt znatno doprinijeti tom cilju, saopćeno je iz SLužbe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia