online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Naša stranka: Ruski apetiti ne staju na Ukrajini

Povodom napada Rusije na Ukrajinu i njegovih mogućih posljedica na BiH oglasila se Naša stranka:

„Najoštrije osude i sankcije zaslužuju Vladimir Putin i njegov režim. Upozorenje s dozom prijekora zaslužuju i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države, zbog njihovog dugogodišnjeg oklijevanja po pitanju ukrajinskih euroatlantskih integracija.

U BiH imamo razloga za zabrinutost. I bez geografske povezanosti Rusije sa zemljama Zapadnog Balkana, njen uticaj je više nego očit, a oklijevanje EU i SAD-a još opasnije nego što je to u slučaju s Ukrajinom. Rusija, u slučaju okupacije Ukrajine, spojit će se sa saveznicom Mađarskom, a time i sa Srbijom. Uz izjednačenost politika bosanskohercegovačkog HDZ-a s politikama Milorada Dodika te uz neodlučnost političkog rukovodstva Republike Hrvatske prema ratu u Ukrajini, pitanje je koliko dugo bi se ta granica i tu zadržala.

Nove blokovske podjele će biti, ali Zapad je taj koji još uvijek ima snagu da kaže dokle njegov uticaj seže. To, nema sumnje, više nisu istočne ukrajinske regije. Kao stranka koja propagira i politički se bori za liberalne vrijednosti, pozivamo NATO savez da što prije u BiH pošalje dodatne snage i da se potrudi da Bosna i Hercegovina ostane na zapadnoj strani nove željezne zavjese. Također sve izjave političara iz regije o neutralnosti osuđujemo. U ovom trenutku nemoguće je sjediti na dvije stolice.“

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia