online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Naša stranka: Federalna vlada preko Opće bolnice kažnjava građanke i građane Sarajeva

Povodom odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da se Opća bolnica “Prim. Dr. Abdulah Nakaš” izostavi iz Plana finansijske pomoći zdravstvenim ustanovama na području FBiH reagovala je Amela Kuskunović, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH.

“Osveta nad pacijentima i zdravstvenim radnicima Opće bolnice je jedino objašnjenje kojim se može tumačiti sramni dogovor vječnih partnera SDA-HDZ u Vladi Federacije o pokrivanju dugovanja zdravstvenih ustanova, što kantonalnih što tri ustanove tercijarnog nivoa čiji je osnivač sama Vlada FBiH koja neodoljivo liči na zlu učiteljicu koja namjerno kažnjava najboljeg đaka.

Kazna za Opću bolnicu, kao jedinu zdravstvenu ustanovu koja neće biti pokrivena ovom raspodjelom zbog Kantona Sarajevo koji nije u kandžama SDA i HDZ-a.

U posljednjem takvom namirivanju dugova svih bolnica u Federaciji SDA-ova i HDZ-ova Vlada kažnjava Opću bolnicu iz osvetničkog motiva u cilju slabljenja Vlade KS i nanošenja nesagledive štete pacijentima, građankama i građanima KS.

Toliko je očigledna predizborna prljava igra vladajućeg dvojca da  je neophodno napomenuti činjenice da je Opća bolnica u KS zdravstvena ustanova koja je u toku pandemije pružila 500.000 pregleda a preuzela više od milion usluga, saopćeno je iz Naše stranke.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia