online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Narodna skupština RS-a usvojila nacrt zakona o entitetskom VSTS-u

– Poslanici u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) usvojili su danas Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) RS-a i Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, javlja Anadolija.

Poslanici su glasali nakon prvog dijela 20. redovne sjednice koja je počela u utorak, a između ostalog usvojena je i Odluka o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje”.

Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu RS-a upućen je u javnu raspravu koja će se sprovesti u roku od 60 dana.

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, povodom razmatranja ovog nacrta saopštio je da je uspostava jedinstvenog Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) na državnom nivou bila ključna reforma utemeljena na konsenzusu kako bi se pravosuđe BiH moderniziralo u skladu s evropskim i međunarodnim standardima, ojačao profesionalizam, transparentnost i efikasnost u okviru pravosuđa te unaprijedilo nepristrasno, nezavisno i djelotvorno provođenje pravde u cijeloj zemlji.

Istakao je da su država BiH i oba entiteta u martu 2004. godine donijeli jednoglasnu odluku o uspostavi jedinstvenog VSTV-a za BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia