online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Narodna Skupština RS-a odbacila rezoluciju

Vladajuća većina u Narodne skupštine Republike Srpske predložila je 17 zaključaka, u kojima se odbacuje Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH na sjednici 20. maja.

Navodi se da dokument “ne odgovara historijskim činjenicama i kao takav se ne može primjenjivati u RS-u“. Konstatiramo da je Predstavnički dom usvajanjem Rezolucije pristupio sramnom prekrajanju historijskih činjenica i pridružio se revizionističkim snagama, kojima je cilj uopštavanje i marginaliziranje stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu – navodi se u zaključcima klubova SNSD-a, DNS-a, Demosa, NDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a, SP i nezavisnih poslanika.Tvrde i da je neprihvatljiv sam naziv rezolucije, “jer kvalificira fašističke režime i pokrete kao agresore, a ne Nezavisnu Državu Hrvatsku”koja je provodila sistematsko iseljavanje, pokrštavanje i ubijanje Srba”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia