online slots game malaysia
Sarajevo

Napreduje sanacija ulice Streljačka na Mošćanici: U toku pripreme za asfaltiranje

Veliki projekat sanacije 900 metara ulice Streljačka, koja se nalazi na području mjesne zajednice Mošćanica, napreduje planiranom dinamikom i pored nepredvidivih i loših vremenskih uslova.

Sanacija ove ulice počela je prije 15-ak dana kada je skinut asfalt u kompletnoj dužini od 900 metara, od spoja sa ulicom Škaljin sokak prema Hladivodama. Prethodno su komunalna preduzeća KJKP ‘Sarajevogas’ i ‘Elektroprivreda BiH’ položili svoje instalacije, a potom je izvršena priprema terena i tamponiranje podloge za asfaltiranje. Asfaltiranje će se raditi iz dva dijela, a prvo će se položiti novi asfalt na gornjem dijelu ulice u dužini od 450 metara iz pravca Hladivoda prema Streljačkoj. Radovi asfaltiranja će početi čim se stabilizuju vremenske prilike.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, svjestan činjenice da je građanima padinskih dijelova Starog Grada kvalitetna putna infrastruktura apsolutni prioritet, pokrenuo je veliki projekat sanacije 900 metara ulice Streljačka za koji će iz budžeta Općine Stari Grad biti izdvojeno 230.000 KM. Stanovnici ulice Streljačka izrazili su zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i činjenice da lokalna zajednica predvođena općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem misli o potrebama građana svih dijelova Starog Grada i ispunjava njihove zahtjeve. U ulici je smješteno oko 70 domaćinstava kojima će sanacija i asfaltiranje osigurati mnogo bolje uslove života. Rok za završetak radova je 60 dana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia