online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Nakon Vijeća ministara, danas Predsjedništvo BiH o budžetu za 2020.

Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine najavljena je za danas, a na dnevnom redu sjednice bit će utvrđivanje Prijedloga zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je na sjednici održanoj 18. juna Nacrt budžeta bh. institucija i međunarodnih obaveza za 2020. godinu koji je uputilo Predsjedništvu BiH.

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda (HDZBiH) obrazložio je tada da je ministarstvo po drugi put utvrđivalo budžet, ali i da je budžetski okvir onakav kakav je bio i planiran, s tim da su urađene uštede gdje god je bilo moguće.

– U budžetu je zadržan budžetski okvir kakav je bio, urađene su uštede na svim mogućim pozicijama, izuzete su samo sigurnosne agencije – pojasnio je Bevanda.

Potvrdio je i da plaće, odnosno budžetska osnovica za plaće nije povećana, nego je u pitanju usvajanje zakona koji tretira plaće vojnika u Oružanim snagama BiH, a tu je i puna primjena Zakona o policijskim službenicima te je povećana stavka za topli obrok koji je povećan za dvije KM.

Na stavci Centralne izborne komisije (CIK) BiH uvrštena je pozicija od 4.227.000 KM za održavanje Lokalnih izbora 2020. godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia