online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nakon sedam mjeseci pauze, nastavljeni radovi na uređenju pješačkog platoa u centru grada

Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo tokom vikenda nastavili su izvođenje radova na uređenju pješačkog platoa smještenog na raskrsnici ulica Kranjčevićeva i Maršala Tita, a nakon što su radovi obustavljeni krajem jula prošle godine.
Naime, Općina Centar je 9. februara zaprimila saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika FBiH, a 3. marta imenovano je i lice koje će u ime Zavoda pratiti izvođenje radova, što je bio i jedan od preduslova za uvođenje izvođača u posao. Također je pribavljena i saglasnost Komisije za zaštitu kulturno historijskih spomenika BiH, budući da se lokacija nalazi u zoni obuhvata Historijskog urbanog krajolika (HUK) .


Vrijednost projekta iznosi 74.009 KM a sredstva su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.
Prema glavnom projektu, kojeg je izradila firma „TZI-Inženjering“ d.o.o. Sarajevo, na ovoj lokaciji planirano je pejsažno i arhitektonsko uređenje na površini od oko 315 metara kvadratnih. Radovi podrazumijevaju rekonstrukciju gornjeg sloja sa završnom oblogom od betonskih ploča, postavljanje urbanog mobilijara i prateće opreme, hortikulturno uređenje platoa, što podrazumijeva dodatnu vegetaciju i hortikulturne elemente.
Projekat predviđa zadržavanje postojeće funkcije pješačkog platoa uz estetsko i funkcionalno unapređenje i uređenje. Osim postavljanja fizičkih zapreka protiv nepropisnog parkiranja motornih vozila također će na kraju radova biti postavljeni čelični nosači za potrebe parkinga za bicikle, saopćeno je iz općine Centar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia