online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Najavljena realizacija zajedničkih projekata Kantona Sarajevo i Općine Novi Grad

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić sastao se danas s predsjedavajućim Općinskog vijeća Novi Grad Mirzom Selimbegovićem s kojim je obišao nekoliko naselja te lokalne zajednice.

Tom prilikom, razgovarano je o saradnji Kantona Sarajevo i najmnogoljudnije općine u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućnostima konkretne podrške za nekoliko projekata za koje postoje već ranije potpisani sporazumi.

Selimbegović je pohvalio dosadašnje zajedničko učešće u implementaciji projekata izgradnje IX transverzale, te rekonstrukcije i sanacije ulice Džemala Bijedića.

Predložio je i započinjanje realizacije inicijative za gradnju škole u novim naseljima na Otoci, jer to predstavlja veliki problem stanovnika tog naselja.

Okerić je naveo da je Vlada KS opredijeljena, kao i do sada, da podrži dobre projekte u toj općini koji su u interesu svih njenih građana.

– U toku su aktivnosti na izradi projektnog zadatka u ulici Stjepana Tomaševića za hidrofleks stanicu. Projekt vodovodne mreže će izraditi ViK, a projekt hidrofleksa projektna kuća koju izabere Općina, koja je i u obavezi da obezbijediti građevinsku dozvolu. U okviru druge tranše planirana je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Briješće brdo, Omera Kovača, Hameda Buljubašića, Numan Paše Ćuprilića, te sufinansiranje rekonstrukcije dvorane u OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” na Otoci. Kanton Sarajevo će postojeći cjevovod dužine DN 200 mm u Novopazarskoj ulici planirati za rekonstrukciju iz druge tranše EBRD-a. Za njega još nema građevinske dozvole koju, također, očekujemo da izda ova općina – precizirao je Okerić.

Tokom današnjeg susreta razgovarano je i o sanaciji deponije i izgradnji novih parking prostora, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia