SarajevoVijesti

Nagrade za najuspješnije učenike KS

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS dodijelilo je novčane nagrade u okviru podrške učenicima takmičarima – javnih i privatnih, osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo u školskoj 2020/21. godini. Ovom prilikom, nagrađeni su svi učenici za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na federalnom, državnom i međunarodnom nivou.

“Učenici škola u Kantonu Sarajevo već godinama bilježe zapažene uspjehe na takmičenjima viših nivoa, a donosioci odluka i kreatori obrazovnih politika moraju osigurati poticajan ambijent u kojem će se učenici osjećati prihvaćeno i imati optimalne uvjete za kvalitetan rast, razvoj i postignuća. Kanton Sarajevo mora biti pokretač značajnih promjena u svim oblastima bitnim za društvenu zajednicu, a odgoj i obrazovanje su u samom vrhu prioriteta”, istakao je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, koji je pokretač inicijative da se pruži sistemska podrška učenicima takmičarima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.