online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nacrt zakona o visokom obrazovanju sutra na Skupštini KS

Nacrt zakona o visokom obrazovanju bit će razmatran sutra na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Kako je ranije rečeno iz Vlade, Nacrt u fokus stavlja visoko obrazovanje, a ne institucije. Teži ka evropskom sistemu obrazovanja i kvaliteta, podiže i pooštrava za jednu ljestvicu uslove za naučne akademske radnike – istraživače, ali i za studente. Također je rečeno da Nacrt nosi niz konkretnih inovacija, poput dualnog obrazovanja, reguliše pitanja etike u visokom obrazovanju te formira vijeće za visoko obrazovanje i nauku.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta gradskog prijevoza u Sarajevu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2021. godinu, Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu sa finansijskim izvještajem te Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za 2020. godinu sa finansijskim izvještajem.

Zastupnici će također razgovarati o Izvještaju o radu Vlade Kantona Sarajevo za 2020. godine, kao i izvještajima o radu i finansijskom poslovanju Narodnog pozorišta Sarajevo, Biblioteke Sarajeva, Sarajevske filharmonije, Pozorišta mladih, Kamernog teatra ’55 te ostalih institucija kultura.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia