SarajevoVijesti

Nacrt budžeta općine Hadžići iznosi 12,2 miliona

Općinsko vijeće Hadžići usvojilo je Program rada Općinskog vijeća Hadžići za 2021. godinu te Izvještaj o realizaciji Programa rada za 2020. godinu sa izvještajem o radu radnih tijela Općinskog vijeća i Stručne službe za poslove Općinskog vijeća.

Većinom glasova usvojen je Izvještaj o radu Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Hadžići za 2020. godinu. U izvještajnom periodu Općinske službe su zaprimile 31.554 predmeta čija je riješenost veća od 98 odsto.

„Ovu kriznu 2020. godinu proglašavam uspješnom, po riješenosti predmeta koji je 98 odsto i po izvršenom budžetu sa preko 95 odsto“, obrazložio je načelnik Ejubović.

Većinom glasova vijećnici su usvojili i Nacrt Budžeta općine Hadžići za 2021. godinu u iznosu od 12.279.420,00 KM.

Većinom glasova vijećnici su izglasali i set plansko-provedbene dokumentacije i to: Odluku o pristupanju izradi Plana parcelacije „Brezovača“, Odluku o usvajanju Plana parcelacije „Lokve 1“, Odluku o usvajanju Plana parcelacije „Češće“, Odluku o usvajanju Regulacionog plana „Olimpik 4“ te Odluku o usvajanju Regulacionog plana „Tinohovo“, saopćeno je iz ove općine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.