SarajevoVijesti

Načelnik Tanović posjetio porodicu iz SOS Dječijih sela u BiH

Općina Novo Sarajevo osigurala je je sredstva u iznosu od 31.500 KM za pokrivanje godišnjih troškova porodice iz SOS Dječijih sela u BiH. Tim povodom, načelnik Općine Hasan Tanović posjetio je porodicu SOS mame Paše iz SOS Dječijeg sela Sarajevo.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas posjetili porodicu kojoj smo, kao odgovorna lokalna zajednica, olakšali svakodnevni život i brigu za šestoro divne djece. Ovom posjetom, također želimo odati veliko poštovanje menadžmentu i svim uposlenicima SOS Dječijih sela u BiH, koji sa velikom ljubavlju i pažnjom ovoj djeci pružaju osjećaj porodice i zajedništva. Nakon prvog sastanka održanog prošle godine sa predstavnicima SOS Dječijih sela u BiH na kojem je iskazana potreba za pomoći u finansiranju jedne porodice, prepoznali smo značaj porodičnog modela brige i podrške najranjivijim kategorijama društva te odmah poduzeli konkretne korake obezbijedivši sredstva u iznosu od 31.500 KM u Budžetu Općine za ove namjene. Moja želja, kao načelnika ove Općine je da ovo bude stalna stavka u Budžetu i narednih godina, a što će iskreno se nadam podržati i Općinsko vijeće – istakao je načelnik.

Donacijom je ozvaničen nastavak prijateljstva Općine i organizacije SOS Dječija sela u BiH, a sredstva će biti usmjerena na podršku porodici, te će biti osigurano sve ono što je potrebno dječacima i djevojčicama iz jedne porodice tokom godine dana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.