VijestiZanimljivosti

Na Igmanu će se praviti dječiji snježni park na 7000 metara kvadratnih

Dva sporazuma za projekte dogradnje sistema za vještačko osnježivanje i dječiji park Veliko i Malo Polje – Igman, vrijednosti 10 miliona maraka potpisali su resorni ministar Adnan Delić i direktor KJP „ZOI 84“ Jasmin Mehićem .Projekt dogradnje sistema za vještačko osnježivanje ministarstvo sufinansira sa devet miliona KM, a dječiji park sa milion KM.

„Na Malom Polju na Igmanu planiran je dječiji snježni park na 7.000 kvadratnih metara, a na Velikom Polju na 5.000 kvadratnih metara na kojima će biti smješteni različiti sadržaji za djecu.

Planiramo nabaviti tri baby ski lifta, minimalno dvije pokretne trake, od kojih je jedna i za tubing i skijanje, te ih opremiti dječijim rekvizitima. Naravno, planiramo i prostor za sankanje, kao i nabavku dječijih sanki dizajniranih da budu zanimljive djeci“, naveo je direktor Mehić.

Ministar Delić podsjetio je da je projekt dječijeg snježnog parka u Babinom Dolu na Bjelašnici već započet, kao i da će po realizaciji ovog projekta posjetiocima biti na raspolaganju bogatiji i atraktivniji sadržaji tokom nadolazeće zimske sezone, ali i naredne ljetne sezone.

Tokom ove godine plan ministarstva privrede KS je u revitalizaciju i dogradnju olimpijskih sadržaja uložiti 27,9 miliona maraka, saopćeno je iz press Službe KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.