online slots game malaysia
SarajevoVijesti

MUP KS: Rješavanju problema nepropisnog parkiranja vozila potrebno pristupiti planskom osiguranju adekvatnih parking prostora

Svjesni činjenice da je problem nepropisno parkiranih vozila posebno izražen dolaskom turističke sezone i velikim prilivom vozila i pješaka na područje grada Sarajeva, a naročito u užoj gradskoj jezgri, nadležni u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su naložili intenziviranje aktivnosti policijskih službenika i u ovom segmentu sigurnosti, pored svih drugih obaveza koje trenutna situacija i aktuelni događaji nalažu.

Policijski službenici svakodnevno sankcionišu vozače nepropisno parkiranih vozila na području cijelog Kantona Sarajevo, pa tako i na području općine Stari Grad Sarajevo, saopćio je MUP KS reagirajući na saopćenje Općine Stari Grad o problemu nepropisnog parkiranja vozila.

S tim u vezi neophodno je napomenuti da je za sistemsko rješavanje problema nepropisnog parkiranja vozila potrebno pristupiti planskom osiguranju adekvatnih parking prostora, jer je evidentno da veliki broj poslovno-stambenih jedinica uopće ne posjeduje nikakve prostore predviđene za parkiranje motornih vozila. Taj problem može biti riješen samo u saradnji svih nadležnih organa i institucija na općinskom i kantonalnom nivou, a Uprava policije, u okviru svojih zakonskih ovlaštenja i trenutnih kapaciteta, svakodnevno daje doprinos u prevazilaženju aktuelne problematike, poručili su iz MUP-a KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia