online slots game malaysia
SarajevoVijesti

MUP KS raspisao konkurs za prijem 200 policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni konkurs za prijem 200 policijskih službenika, sa početnim činom “policajac”, koji će ostati otvoren 30 dana.

– Ovo je važan dan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Imati ćemo 200 novih policijskih službenika da se brinu o sigurnosti građana. Oni će proći obuku u okviru policijske akademije i nakon toga stupiti u službu i staviti se na raspolaganje u borbi protiv kriminala – istakao je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica.

Ministar je naglasio da je MUP KS već dugo vremena kadrovski potkapacitiran, a raspoložive policijske snage preopterećene dodatnim obimom posla usljed pandemije koronavirusa i migrantske krize, saopćeno je Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Posljednji prijem policijskih službenika je bio u 2017. godini.

– Oko 350 policijskih službenika nedostaje trenutno po pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Situaciju dodatno otežava i pandemija, jer je veliki broj naših službenika bio van stroja usljed oboljenja od COVID 19. Ovim novim prijemom situacija će se značajno poboljšati –  istakao je ministar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia