online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Mujagić: Izvjesno je da će radnici GRAS-a u narednim danima dobiti plaće (TVSA/VIDEO)

Radnici GRAS-a dobili su nadu. U narednim danima bi trebali dobiti zaostale plate. Vlada bi do tada uplatiti i taj, i iznos od 8,2 miliona maraka neophodan za deblokadu računa, što je neophodno za isplate plata. Ovo je kratkoročno rješenje koje im je ponuđeno. Tako su izbjegli stečaj firme koji je bio jedna od ponuđenih opcija.

Tri mjeseca radimo bez plate, ne možemo više. Poručili su radnici Gradskog saobraćajnog okupljeni na trolejbuskom depou. Ipak, dobili su nadu nakon stastanka uprave sa predstavnicima kantonalne vlade. Otpuštanje randika je izvjesno.   

 “Očekujemo da će biti plata bude do petka, u petak ćem ose vjerovatno opet skupiti da vidimo hoće li biti plata, da vršimo neki pritisak da se ubrzaju procesi da budu te plate”, rekao je Amir Muminović, sindikat GRAS-a

“Dva su scenarija. Stečaj ili privremno produžavanje života GRAS-a i radnika u naredna dva do tri mjeseca. Odlučili smo da odaberemo ovu drugu opciju. Pokušaćemo na sve moguće načine da izdejstvujemo opstanak ovog preduzeća. Moraćemo podnijeti određene žrtve. Prevenstevno se misli u reorganizaciji, optimizaciji radnika d abi na taj način smanjili troškove i omogućili nesmetano funkcionisanje javnog prevoza u KS”, istakao je Senad Mujagić, v.d. direktor GRAS-a.

Trebalo bi biti uplaćeno 14 miliona maraka. To uključuje i isplatu potraživanja dobavljača.

“Ministar je obećao da će obezbijetii iznos od 8,2 miliona KM i sredstva za isplatu dvije plaće. Koliko imam informacije, to bi trebalo biti do pletka isplaćeno”, kazao je advokat.

Direktor Mujagić tvrdi da je upoznat sa namjerom Vlade da će se izvršiti revizija svih tužbenih zahtjeva jer se sumnja da oni nisu temeljeni na objektivnim podacima.

Advokat Plećan kaže da je još oko 500 sudskih izvršenja koja se mogu učekivati, ali da su to manji finansijiski iznosi.

Suad Karamustafić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia