online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

“Moja adresa: Srebrenica” očekuje ostavku Salke Tursunovića

– U četvrtak je u Srebrenici održana sjednica Skupštine opštine Srebrenica koja je samo nakon par tačaka dnevnog reda prekinuta, jer nije bilo potrebne većine za nastavak rada.

Iz Koalicije “Moja adresa: Srebrenica” saopštili su da je na početku sjednice tijesnom većinom usvojena je odluka o izboru člana općinske izborne komisije iz reda srpskog naroda, iako je po svim važećim zakonskim propisima i uputstvima za imenovanje člana općinske izborne komisije to mjesto trebalo pripasti Bošnjacima.

“Nažalost, odlučujući glas je bio aktuelni predsjednik Skupštine opštine Salko Tursunović, kako bi sačuvao poziciju predsjednika Skupštine. Odluka Salke Tursunovića da sam od Bošnjaka bude u većini sa srpskim odbornicima i partijama je došla na naplatu. Odbornici Koalicije ‘Moja adresa: Srebrenica’ očekuju od Salke Tursunovića da nakon jučerašnje sramne izdaje podnese ostavku i prestane s ponižavanjem Bošnjaka u SO Srebrenica. Odmah nakon izglasavanja ove odluke raspala se i aktuelna većina te je sjednica prekinuta”, saopštili su iz Koalicije.

U Koaliciji “Moja adresa: Srebrenica” očekuju da će Centralna izborna komisije BiH ovakvu protivzakonitu odluku poništiti i naloži donošenje nove odluke koja će biti u skladu sa zakonom.

Koalicija “Moja adresa”: Srebrenica poziva sve političke aktere u Srebrenici da “prestanu sa jednonacionalnim politikama i vrate se u zakonske okvire, kako bi se omogućila ista prava za sve građane.”

“Nikakve jenonacionalne odluke neće pomoći stanovništvu Srebrenice u kojoj je život svaki dan sve teži i teži”, poručili su iz Koalicije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia