BiznisVijesti

Mirni protest i petnaestominutna blokada puta M17 zbog rekonstrukcije Crnaje

Nakon brojnih propalih najava ni danas nisu započeli radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, smještenog na cesti Jablanica – Konjic. Riječ je o crnoj rupi na putu koji spaja Mostar i Sarajevo, koja se dosad zbog brojnih nepogodnosti nije uspjela otkloniti. I ovog puta problema je mnogo pa su nezadovoljni stanovnici Jablanice, redom privrednici za koje su ova cesta i promet itekako važni, u znak protesta zbog najavljenih radova, danas nakratko blokirali saobraćaj i održali mirni protest.

Direktor preduzeća Autoprevoz bus Mostar Ahmedin Šabanagić ponovio je da je put Mostar – Sarajevo žila kucavica za poslovanje i ovog preduzeća te da ono zavisi isključivo od prohodnosti puta M17.

“Svako kašnjenje naših autobusa duže od deset minuta značilo bi duple troškove za naše preduzeće. Naši putnici su, podsjećam, i vremenski uslovljeni. Bojimo se da bismo svi mogli tražiti alternativne pravce”, kazao je Šabanagić.

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović podržao je lokalne privrednike, kazavši kako Crnaja nije problem samo Jablanice, već kompletne države.

“Predsjedavajući Vijeća ministara BiH (Zoran Tegeltija op.a.) nedavno je izjavio da radovi neće započeti dok se ne iznađe alternativni pravac. Isto je kazala i Vlada Federacije BiH. Prije tri dana saznali smo da radovi počinju danas, ali kao što vidite ni danas radnika i mašina ovdje nema. Imamo informacije da postoji tehničko rješenje da se saobraćaj odvija na obje trake, ali usporeno. Mi nismo protiv rekonstrukcije tunela, ali želimo da se problem najbezbolnije riješi”, izjavio je Šabanović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.