online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Miomirka Melank za TVSA: Obavezno srednjoškolsko obrazovanje je nužno

Gošća Špice bila je Miomirka Melank, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo.

Prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo o kojem bi u narednom periodu trebali očitovati i zastupnici u Skupštini KS.

Predloženim rješenjem uvodi se obavezno srednje obrazovanje za svu djecu i osobe do stjecanja srednje stručne spreme, najkasnije do 22 godine života.

“Dugo se radi ovaj zakon, mislim da je odluka o njegovom donošenju donijeta ima tome sigurno 6-7 godina. Trebao se prije naći na dnevnom redu u kantonu, međutim sticajem okolnosti nije. Mi već par mjeseci možda i više smo u konsultacijama s ministricom o tom prijedlogu zakona koji je ona nama predstavila. Učestvovali smo u dugačkim diskusijama mnoge stvari koje su nam se činile pogrešnim smo uspjeli promjeniti ustvari većinu njih”, kaže Melank.

“Ovaj zakon nije neki koji donosi neki veliki pomak u obrazovanju, koje će promijeniti drastično obrazovanje ovo je neki manji pomak, napredak. Radi se o tome da ima mnogo više inkluzije za grupe koje možda ranije nisu bile dovoljno uključene i napravljene su stanovite promjene koje mislim da će popraviti kvalitet, ali da budemo jasni nije to zakon koji bi mođda u skladu s vremenom u kojem se nalazimo učinio neku kvalitativnu ključnu promjenu”,ističe.

Više u videu:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia